Welkom op het takhoekje van de jonggidsen. Hier vind je alle bijkomende informatie over onze activiteiten. Neem dus steeds voor je naar de scouts vertrekt hier een kijkje!
  • NieuwWC-papierverkoop
  • Liefste Jong-Gidsen en ouders

Deze zaterdag is het weer tijd voor onze jaarlijkse wc-papierverkoop.
    Om er voor te zorgen dat jullie de ganse dag goed kunnen verkopen, nog enkele tips en tricks van jullie leiding.

1. Doe warme kledij aan (liefst in laagjes) want jullie zitten een ganse dag buiten. Neem ook zeker je regenjas, handschoenen, sjaal,... mee. Kortom beter te veel dan te weinig kleren.
    2. Neem een lunchpakket mee! Kom je de ganse dag verkopen, dan worden jullie ‘s middags terug aan het lokaal verwacht om je middageten op te eten. Er staat dan ook heerlijke soep voor jullie klaar. Jullie zijn een hele dag op pad, een extra (gezond) snackje voor in de voor- of namiddag kan altijd van pas komen, net als een drinkbus.
    3. Kom met de fiets! Een rekker, mandje, aanhangkarretje mag ook altijd. Zo kan je meer wc-papier meenemen, maar zie wel dat je nog veilig kan fietsen. Daarom mag je ook steeds een fluovestje meenemen. Heb je dit zaterdag niet mee, dan gebruik je er eentje van de scouts.
    4. Voor een keer mag je je gsm deze vergadering gebruiken. Zo kan je de leiding bereiken als je nieuw wc-papier nodig hebt. Als je er eentje per groep hebt, is dat op zich al voldoende.
    5. Een tof rijmpje dat je aan elke deur kan zeggen is ook altijd een pluspunt, maar zeker geen must.

Wij hopen jullie zaterdag allemaal massaal klaar te zien staan van 9u30 tot 17u!

Groetjes
    De jong-gidsenleiding

15 november om 14:35

• Weekend & Kamp
  • Liefste jonggidsen en ouders

Wij hebben alvast veel zin in het komende jaar!
    Daarom hebben we al enkele datums die jullie al in jullie agenda kunnen noteren.

We gaan op weekend van 9 tot 11 november naar de lokalen van Chiro Vonk in Turnhout.

En het is nog ver weg maar ons kamp ligt ook al vast!
    We gaan van 3 tot 13 juli 2019 op tentenkamp naar kampterreinen van De Kluis in St.-Joris-Weert.

We hopen jullie elke week op de scouts te zien!
    Groetjes en tot snel :)

9 september om 15:19

• Jonggidsen fier!
  • Het jonggidsenlied
    Refrein:
    Jonggidsen fier, jonggidsen blij, trekken zij aan zij en dromen bij het stille vuur
    Jonggidsen fier, jonggidsen blij, trekken zij aan zij op avontuur.

Strofe 1:
    Wij bouwen samen onze stad, met eigen handen doen wij dat, met eigen lichaam, eigen taal, een lied, een mooi verhaal.

Jonggidsen fier...

Strofe 2:
    De echo klinkt door de vallei, een lach, het vreugdelied zo blij, wij dansen, zingen van de wei, wij samen ik en jij.

Jonggidsen fier...

10 februari 2017 om 16:52